Projecten

Kunst boven de straten

Opdrachtgever: Eigen initiatief i.s.m. ARTchipel 2013

Een kunstproject met Kunstgroep ARTchipel en Kunstverein Fulda. ARTchipel zette door hen vervaardigde kunstwerken op banieren die gesponsord werden door de Dokkumer Vlaggencentrale. Ik mocht de coördinatie van dit project doen. Partnerstad Fulda (Duitsland) werd benaderd om hieraan deel te nemen. Het leggen van en het onderhouden van de contacten met de kunstgroep in Fulda leverde uiteindelijk een mooi resultaat op: kwaliteit en kwantiteit ‘Kunst boven de straten’. Alle doeken hangen inmiddels in Fulda.

Lentekriebels Dokkum / PR

Opdrachtgever: Eigen initiatief 2013

Op initiatief van een groep vrienden werd een feestprogramma neergezet voor een brede doegroep. Een vrolijk begin van het nieuwe jaar.

Admiraliteitsdagen Dokkum / PR

Opdrachtgever: Stadsmarketing Dokkum 2012

PR voor een jong evenement in Dokkum dat uit moet groeien tot een evenement met bovenregionale aantrekkingskracht. Het concept van het evenement zoals dat door ons werd opgezet in 2011 sloeg aan. De reeds bestaande uitingen werden door EN EN tekst & styling voorzien van een aansprekende afbeelding wat de attentiewaarde aanzienlijk verhoogde. De flyer kreeg de vorm van een informatief glossy boekje op stevig hoogglans papier en diverse tijdschriften namen de redactionele stukken plus beeldmateriaal gratis op. Het aantal bezoekers van 2011 werd overtroffen door dat van 2012. Missie geslaagd.

Simmertúnfair Sibrandahûs

Opdrachtgever: Eigen initiatief i.s.m. Klaas Kommery 2012

Een avondfair in de lommerrijke kloosterkapeltuin bij het kerkje van Sybrandahûs met het thema duurzaam, ambachtelijk en biologisch. Een mooie samenwerking met Klaas Kommery. De fair wordt ieder jaar georganiseerd in de mooiste nazomermaand van het jaar: september.

Admiraliteitsdagen

Opdrachtgever: Stichting Stadsmarketing Dokkum 2011

Coördinator van een gezamenlijk evenement waar drie grote partijen in Dokkum (Stichting Stadsfeesten Dokkum, de Ondernemerssociëteit en Ondernemersvereniging Dokkum) met elkaar samen gingen werken teneinde een ‘feest van naam en faam’ op te zetten onder de naam ‘De Admiraliteitsdagen’ (2 en 3 september 2011). Op aanraden van EN EN tekst & styling werden de activiteiten van de Ondernemersvereniging gekoppeld aan die van de Admiraliteitsdagen. Hierdoor werd het evenement versterkt en trok het een breder publiek als de jaren daarvoor.

De Wereldwinkelbrunch

Opdrachtgever: eigen initiatief 2011

Een dankjewel voor alle vrijwilligers ter gelegenheid van hun 40-jarig bestaan. Vanaf fondsenwerving tot bediening bij de brunch.

Ljochtsjend Paad

Opdrachtgever: Gemeente Dongeradeel 2008
Opdrachtgever: Eigen initiatief i.s.m. Marijke Rodenburg en Ruth Wermers (Gele Diamant)2008 en 2012

Een culturele avondwandeling door de binnenstad van Dokkum. Georganiseerd i.s.m. Marijke Rodenburg (Muzikaal Organisatiebureau Promovocaal) en Anne E. de Bruijn (St. Promovocaal). Ljochtsjend Paad is uitgegroeid tot een evenement dat op verzoek van zowel de gemeente als de deelnemers aan de tocht regelmatig wordt georganiseerd.

Stadsfeestkrant

Edities: 2000, 2004, 2008, 2012
Opdrachtgever: Stichting Stadsfeesten Dokkum 2008

Het schrijven en samenstellen van een krant (redactionele stukken) t.b.v. de stadsfeesten van Dokkum. Een mooie samenwerking met Drukkerij Douma Dokkum.

Webteksten voor winkelenindokkum.nl

Opdrachtgever: Eigen initiatief 2009 en 2010

Schrijven van websiteteksten voor MKB-ers als content voor de site Friesland Wonderland/winkelenindokkum.nl

Dockumer Cultuur Cocktail

Opdrachtgever: Stichting Welzijn Dongeradeel 2009

Op verzoek van een cultureel centrum voor ouderen en jongeren (Stichting Welzijn Dongeradeel) in Dokkum een afwisselend cultureel avondprogramma samengesteld.

Zondagmiddagconcertjes ‘Zondagsrust’

Opdrachtgever: Eigen initiatief. 2007 en 2008

Iedere 1e zondagmiddag van de maand juli sfeervolle concertjes op een terras in de binnenstad. Invulling van het programma in samenwerking met toenmalig Dongeradichter Akke Brouwer. Een combinatie van diverse stijlen muziek e/o kleinkunst afgewisseld met poëzie. Een bijzondere invulling van de zondagmiddag voor bewoners en gasten. Dit initiatief sloeg aan en staat aan de basis van de zondagmiddagconcerten die nu op iedere eerste zondag van de zomermaanden in Dokkum georganiseerd worden.